کود آلی 

کود آلی کودی است که بر پایه کمپوست و دیگر افزودنی‌ها و بنتونیت تولید می‌ شود . در ادامه این مقاله به کود آلی می پردازیم .

فراهم ساختن خاک سالم با کود آلی چگونه است ؟

فراورده های آلی به خصوص کود آلی نقش به سزایی در کشت زار ایفا می کنند چرا که با تغذیه خاک ، آن را به محیطی پایدار و پشتیبان گیاهان تبدیل می کند.

در نتیجه ، این نوع فراورده ها برای کشتزار و خاک ایده آل هستند . خاک سالم به پرورش گیاهان سالم کمک می کند ؛ اما با کشاورزی آلی ، فرایندی بیش از پرورش گیاهان انجام می گیرد .

درست همانند زیستگاه طبیعی گیاهان ، خاک و کود آلی شامل میکروب و قارچ هایی است که با انتشار مواد مغذی به پرورش گیاهان کمک می کنند.

تفاوت کود آلی با کود شیمیایی در چیست ؟

کودهای آلی کاملا طبیعی هستند ، اما کودهای شیمیایی به صورت مصنوعی تولید می ‌شوند . درصد مواد غذایی موجود در کودهای شیمیایی بیش تر ازکودهای آلی است .

اما کودهای آلی علاوه بر مواد غذایی فواید و مزایای دیگری از جمله حفظ ساختار و حاصلخیزی خاک ، کمک به رشد گیاهان و … دارند .

هر دوی این کودها در صورتی که به صورت مناسب و اصولی استفاده شوند ، می‌ توانند برای رشد گیاهان و افزایش مرغوبیت خاک مؤثر باشند.

افزایش رشد میکروارگانیزم های مفید خاک چگونه است ؟

کودهای شیمیایی از مولکول ‌های بدون کربن تولید شده ‌اند . میکروارگانیزم های موجود در خاک فایده‌ای ندارند . اما مواد آلی موجود در کودهای آلی رشد میکروارگانیزم های به میزان زیادی افزایش می ‌دهند .

این کودهای ارکانیگ حاوی کربن ، نیتروژن و پتاسیم هستند و با افزایش رشد میکروارگانیزم ها طی فرآیندهای بیولوژیکی مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را در دسترس آن‌ ها قرار می ‌دهند .

مقدار مصرف کود آلی به چه صورت می باشد ؟

کشاورزان و باغداران باید از کوددهی بی اساس بر گیاهان خودداری کنند و به دست کارشناسان مجرب بسپارند.  کارشناسان میزان نیاز و کمبود مواد آلی و مغذی گیاه را خواهند فهمید و به کشاورز در میزان استفاده یاری خواهند داد .

به ازای هر یک سال از عمر درختان ۱تا ۵ ساله مقدار ۱ کیلوگرم در طول یک سال و برای درختان ۵ تا ۱۰ ساله ۵ کیلوگرم و درختان با سن بیش تر از ۱۰ سال پنج الی ۷ کیلوگرم کود آلی سالانه کافی می باشد .

کود آلی برای رشد سبزی‌ ها ، افزایش گل‌ دهی و سرسبزی چمن‌ها به کار می ‌آید . هم چنین جهت تقویت دانه‌ های تازه کاشته شده ، گیاهان جوان و حتی بالغ مصرف آن بسیار مناسب و به ‌جا است .

کود آلی

کود آلی (کمپوست) از ضایعات زراعی و کشاورزی ، کودهای دامی و بقایای تخمیر شده‌ ی زباله‌ های شهری به دست می ‌آید . این کود به دلیل طبیعی بودن هیچ ضرری برای خاک ندارد و باعث حاصلخیزی آن می ‌شود .

کودهای آلی از منابع گوناگونی تهیه می ‌شوند ، به همین دلیل دارای انواع مختلفی نیز هستند .  این کود از پسماندهای زباله های شهری ، کشاورزی ، خوراکی ، پسماند های باغبانی و خانگی و سبزیجات تهیه می شوند .

برای درختان ۱_۵ سال به ازای هر سال عمر درخت ۱ کیلوگرم در سال ، از ۵ تا۱۰ سال ۵ کیلوگرم و از ۱۰ سال به بالا ۵_۷ کیلوگرم از کود آلی غنی شده را در چال کود درخت در عمق لازم قرار داد و روی آن را با خاک یا کود حیوانی بپوشانید .

در زمین های زراعی که یک بار در سال کشت می شوند ۱ نوبت و برای زمین هایی که دوبار در سال گشت می شوند ۲ نوبت در سال مصرف کود آلی غنی شده لازم است.مقدار مصرف این کود ۲۵۰ کیلو گرم برای هر نوبت در هر هکتار تجویز می شود .

کمپوست یا پوسال کود بسیار پرارزشی به شمار می رود زیرا هنگامی که زباله ها و فاضلاب های شهری بازیافت می شوند ، نه تنها از تجمع آن ها و آلودگی زیست محیطی جلوگیری به عمل می آید ، بلکه برای گیاهان و خاک منبع سرشار از مواد غنی تلقی می شود .

شما برای فروش کود آلی می توانید به سایت معتبر زیما کود مراجعه نمایید و ضمن خرید از این سایت از دیگر محصولات آن دیدن نمایید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *