کود کلرید پتاسیم

یکی از پرکاربردترین کودهای پتاسیم به دلیل قیمت پایین می باشد .. در ادامه این مقاله به کود کلرید پتاسیم می پردازیم .

روش تولید کود کلرید پتاسیم به چه صورت می باشد ؟

رسوبات پتاس به مقدار زیاد در سراسر جهان وجود دارد . ماده معدنی غالب حاوی پتاس سیلویت است که به صورت مخلوط شده با هالیت است و یک ماده معدنی مخلوط به نام سیلوینیت را تشکیل می دهد .

بیش تر مواد معدنی حاوی پتاسیم از رسوبات دریایی قدیمی در اعماق سطح زمین برداشت می شود . سپس آن ها به یک مرکز پردازش سنگ معدن منتقل شده و نمک های K از نمک های سدیم جدا می شوند .

بسته به منبع  سنگ سیلوینیت ، رنگ KCl از قرمز تا سفید متفاوت است . رنگ مایل به قرمز به دلیل مقدار کم اکسید آهن موجود در این کود است ولی هیچ تفاوت زراعی بین اشکال قرمز و سفید KCl وجود ندارد .

مقداری از KCl نیز با تزریق آب داغ به اعماق زمین بدست می آید .  بدین ترتیب که سیلوینیت محلول شده و سپس با پمپ آب نمک را به سطح زمین جایی که آب آن تبخیر می شود ، منتقل می کنند .

کاربرد کود کلرید پتاسیم در کشاورزی چگونه است ؟

مهم ترین زمینه مصرف آن در حوزه کشاورزی و به عنوان کود برای تامین پتاسیم مورد نیاز گیاهان است . پتاسیم یک از سه عنصر ضروری برای رشد و حیات گیاهان است که در کنار ازت و فسفر جهت زنده ماندن گیاهان ضروری است .

پس از این سه عنصر ، گیاهان به ریز مغذی ها در که کود هایی نظیر سولفات آهن ، روی ، مس ، منیزیم و هم چنین مواد آلی که در کود های اسید هیومیک و کمپوست وجود دارد احتیاج دارند . کلسیم و گوگرد دیگر عناصر مورد نیاز گیاهان محسوب می شوند .

گیاهان برای رشد به کود هایی احتیاج دارند که دارای سه عنصر اساسی یعنی پتاسیم ، نیتروژن (در کود های ازت دار مثل اوره وجود دارد ) و فسفات (در کود های فسفاته مثل دی آمونیوم فسفات وجود دارد) باشند .

به واسطه این مواد است که عناصر لازم به گیاهان می رسد . کلرید پتاسیم که به خاک تزریق می شود ، یون پتاسیم مورد نیاز خاک را تامین می نماید.

اهمیت کود کلرید پتاسیم در کشاورزی چیست ؟

کودهای حاوی پتاسیم ، نیتروژن و فسفات جزء مهم ترین کودهای کشاورزی برای رشد گیاهان هستند و می توانند عناصر ضروری را در اختیار آن ها قرار دهند . کلرید پتاسیم یکی از کودهایی است که  یون های پتاسیم را در خاک آزاد می کند .

بین ۹۰ تا ۹۸٪ از کل پتاسیم موجود در خاک به صورت غیرمحلول بوده  و در مقابل تجزیه شیمیایی مقاوم می باشد . بنابراین نمی توانند پتاسیم مورد نیاز گیاه برای رشد مطلوب را فراهم کنند .

پتاسیم در تمامی فرآیندهایی که برای حفظ رشد مطلوب گیاه لازم است ، نقش اساسی دارد . کمبود این عنصر باعث کاهش مقاومت گیاه به خشکی و درجه حرارت های بالا و پایین می ‌شود .

یکی از مهم ترین اثرات کمبود پتاسیم کاهش مقاومت گیاه در مقابل آفت ‌ها ، عوامل بیماری ‌زا و حمله نماتدها است . بنابراین تامین مقدار کافی این عنصر از طریق کودهایی مانند کلرید پتاسیم به حفظ سلامت گیاه کمک می کند .

کود کلرید پتاسیم

کلرید پتاسیم به خوبی در آب حل می شود و با آبیاری زمین های کشاورزی کودهای پتاس به ترکیبات محلول در خاک تبدیل می شوند که با افزایش دما انحلال پذیری آن ها نیز افزایش می یابد .

یکی از مزایای استفاده از کودهای کلرید پتاسیم در زمین های کشاورزی افزایش دسترسی گیاهان به سایر ترکیبات مفید مانند نیترات ها ، فسفات ، کلسیم و آمینواسیدهای ضروری می باشد .

با این که حدود ۹۲ درصد کودهای پتاسیمی مصرفی جهان را کلرور پتاسیم به خود اختصاص می دهد ولی وجود یون کلر در برخی کشت ها نظیر سیب زمینی مخصوصا هنگامی که مصرف سیب زمینی به صورت تازه مطرح نباشد ، مطلوب نیست  زیرا وجود کلر اضافی در انتقال نشاسته در گیاه وقفه ایجاد کرده و عملکرد سیب زمینی  را کاهش می دهد .

شما برای فروش کود کلرید پتاسیم می توانید به سایت معتبر زیما کود مراجعه نمایید و ضمن خرید از این سایت از دیگر محصولات آن دیدن نمایید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *